НОВИНИ

Общински съветник от Несебър е участвал в престъпната група на Митьо Очите

Общински съветник от Несебър е участвал в престъпната група, неутрализирана в Бургаско. Той е обявен за общодържавно издирване. Това каза изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Даниел Начева. Тя огласи подробности около мащабната полицейска операция, при която бяха задържани членовете на организирана престъпна група, занимавала се с изнудвания, палежи, нанасяне на телесни повреди и други престъпления, които предстои да бъдат установени.

bnt avatar logo
от БГНЕС / БТА
14:15, 03.08.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
общински съветник несебър участвал престъпната група митьо очите

Общинският съветник все още не е задържан от органите на реда, защото се укрива, но при извършване на проверка в държана от него банкова касета е открита сумата от 60 000 лева, която е иззета. Иззети са и много луксозни автомобили, ползвани от групата. По домовете на участниците в групата са открити и наркотични вещества, както и части за огнестрелни оръжия.

Групата е работила от 2010 г., а разследването срещу нея се води от две години. Част от задържаните участници в нея се припокриват с участниците в друга престъпна група, ръководена отново от Митьо Очите по друго дело.

Димитър Желязков се намира извън територията на България и е обявен за международно издирване. Разследващите заявиха, че знаят къде е той. По думите им, не е имало възможност да проведат операцията по разбиването на групата, когато Желязков се е намирал още на територията на страната. Според разследващите поведението на задържаните е показало, че теч на информация преди акцията не е имало.

;

Групата е действала на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на курортен комплекс „Слънчев бряг“. Тя е установявала търговски дружества, които развиват мащабен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са „мотивирали“ собствениците да заплащат „такса спокойствие“.

„Лицата, които са отказвали да вършат това, са били „мотивирани“ чрез палежи на автомобили, кафе машини, нанасяне на телесни повреди и други начини“, уточни прокурор Начева. Засега обвинения са повдигнати на 9 лица, а спрямо 5 от тях прокуратурата ще иска налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеперуда вампир атакува Истанбул
"Пеперуда вампир" атакува Истанбул
Има неудобно висок риск при Брекзит без сделка, предупреди банкер №1 на Англия
Има "неудобно висок" риск при Брекзит без сделка, предупреди банкер №1 на Англия