НОВИНИ

Общностният център помогна на 450 варненци

Над 450 потребители са преминали през общностния център за деца и семейства, който работи от 7 месеца. В него се предоставят услуги за бебета и деца до 7 години и техните родители. Потребителите са обикновено семейства, които се намират в риск или са в неравностойно положение.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:54, 15.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Услугите, които центърът предлага, са комбинирани – здравни и социални. Медиаторите помагат за формиране и развитие на родителски умения, подготовка за равен старт в училище, дават и полезни съвети за здравето на малчуганите. Към момента са консултирани над 250 деца.

"Благодарение на добрата работа на медиаторите, мобилната работа, която осъществихме по време на проекта, беше основният фактор, който привлече потребителите на общностния център", заяви Васвие Тодорова, координатор на “Общностен център за деца и семейства”.

Общностният център е финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие. Общата стойност на проекта е над 1,4 милиона лева, Община Варна участва с близо 110 хиляди лева.

"В рамките на проекта е изграден Общностен център за деца и семейства и филиал на детска градина “Теменужка” с капацитет от 100 места", поясни Любомира Комитска, дирекция “Социални дейности” към Община Варна.

Проектът продължава до края на тази година, за бъдещата издръжка на центъра ще се разчита отново на европейски средства. Вече се търсят пари по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектното предложение е за 650 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК затяга контрола по външните граници
ЕК затяга контрола по външните граници
Залагат повече пари за спорт в бюджета на столицата за  2016-а година
Залагат повече пари за спорт в бюджета на столицата за 2016-а година