НОВИНИ

Десетки сигнали за материални щети след силната буря в София, Пловдив и Перник

Десетки сигнали за изпочупени клони и изкоренени дървета и в София. Няма данни за сериозни материални щети. Днес градският транспорт работи по график. Вижте повече подробности от Красимир Димитров- директор на Дирекция "Аварийна помощ" към Столичната община.

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 03.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Обстановката в София вече е нормална, няма проблеми с движението в градския транспорт, съобщи Димитров.

По думите му, повечето от сигналите през нощта са получени от районите на Панчарево и Лозенец. Около 80 сигнала са получени за паднали дървета, клони, маркировки и бализи на пътните платна.

;

Силна буря с пороен дъжд и ураганен вятър имаше снощи и в Перник. Цяла нощ екипи разчистваха паднали дървета. Много от улиците на града бяха наводнени.

Тази сутрин работата на аварийните екипи продължава и обстановката постепенно се нормализира, заяви за "По света и у нас" кметът на града Вяра Церовска.

Ураганен вятър и пороен дъжд след полунощ и в Пловдив. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета, които затиснаха десетки коли. За около половин час се изля пороен дъжд, който наводни част от улиците в града.

Екипи на пожарната през цялата нощ са реагирали на сигнали за паднали дървета. Най-много изпочупени клони има в централната част на Пловдив, които се разчистват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават протестите в Ямболско заради мерките срещу АЧС
Продължават протестите в Ямболско заради мерките срещу АЧС
Мъж загина, а жена е тежко ранена след бурята в Долни Богров снощи
Мъж загина, а жена е тежко ранена след бурята в Долни Богров снощи