НОВИНИ

​​Обстановкатата в Шуменска и Разградска област остава критична

Затворени за движение са републиканските пътища. В Разградско 63 села осъмнаха без ток, 5 са без вода, а в Шуменско 41 населени места нямат ток.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
20:11, 06.01.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

При този снеговалеж, който продължава цяло денонощие, критичните места в областта се оказаха много повече от обичайното за сложна зимна обстановка. Според шофьори в 8 часа сутринта през Ришкия проход не е бил минал снегорин. Другите пътища са затворени.

"Ние сутринта идваме оттам. Изобщо машина не беше минавала никъде. Това беше, не виждаш къде караш.Машините бяха спрени отстрани под един навес."
"Тая сутрин от Каспичан съм тръгнала в 5 часа, разнасям закуски. Не беше почистен, тука магистралата, в Каспичан нямаше проблем."

От пътното управление казаха, че снежните виелици обезсмислят усилията им за почистване на пътищата, защото отново се затрупват със сняг.

"Горе-долу успяваме, не сме спирали. От 5 часа като сме тръгнали не сме спирали. Сега отиваме към Друмево, после пак тук. Целият този район е бедствен направо."

Без ток осъмнаха десетки селища в областта. Заради предупрежденията селските магазини са снабдени с най-необходимото.

Всички пътища в Разградска област са затворени и непроходими, въпреки че цял ден 136 машини работят по шосетата на републиканската и общинската мрежа.

Тодор Крушевски, главен експерт в областна управа Разград: „Всички екипи чистят в момента, но времето не позволява, виждате много вятър отново духа и се връщат предимно на първокласната пътна мрежа".

Аварийни екипи вадиха от преспите линейка с родилка от село Раковски, като жената успешно е транспортирана до болницата в областния център. С щастлив край завърши и историята на 50 годишен мъж от село Вазово, който изчезна безследно тази сутрин, след като тръгнал пеш за работа в Исперих. В късния следобед човекът упсял да съобщи, че е стигнал до града. В снега останаха блокирани и шест леки автомобила, които по - късно бяха изтеглени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русенска и Силистренска област положението продължава да е критично
В Русенска и Силистренска област положението продължава да е критично
18-годишен ученик извади кръста от езерото в квартал Дружба
18-годишен ученик извади кръста от езерото в квартал "Дружба"