НОВИНИ

Обвинения срещу лекар в Дупница заради смъртта на млад мъж

Близките на 34-годишния Васил Галчов от Дупница твърдят, че мъжът не е бил приет от дежурния лекар в частна болница в града, а час по-късно е починал от инфаркт в друго болнично заведение. Те настояват за справедливост и наказание за лекарят, отпратил пациента, без да му окаже помощ.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
20:39, 13.09.2017
Чете се за: 01:07 мин.
Още

Трагедията в семейството на Ваня Василева се случва преди около 20 дни. Синът ѝ Васил се събужда през нощта с болки в гърдите. Веднага неговата съпруга вика Бърза помощ. Васил е откаран с линейка в спешния център, там му правят електрокардиограма и решават да го транспортират в частната болница в Дупница, защото тя разполага с необходимата апаратура за помощ в ситуации на инфаркт.

Ваня Василева, майка на починалия: "Обаче лекарката, която е била дежурна, не е пожелала да го приеме, каква е причината, що е, имаме някакви слухове, че лекарката била у напрежение, че майка ѝ била болна и не могла да се разправя с това нещо..."

Тогава линейката закарала мъжа в държавната болница. Там, вече в много тежко състояние, той починал.

Ваня Василева, майка на починалия: "Каква е тая лекарка, която да каже, че на мене майка ми е болна, аз не мога да се занимавам, еми тя е дала лекарска клетва господине, на нея й се поверяват човешки животи."

Кой е бил дежурният лекар във фаталния за Васил ден, от частната болница не казаха. Категорични бяха обаче, че помощ на пациента не е отказвана.

Костадин Костадинов, завеждащ Стопанско-административна дейност: "Абсолютно не е имало отказ, даже напротив, даже не се е стигнало до снемане на паспортни данни, разбирате ли, напротив, предложено е на пациента да постъпи в нашата болница, във вътрешно отделение, за да бъде под наблюдение, след като има някаква тежест, да остане за наблюдение, при което пациента и респективно лекарят, който го е водил, са отказали."

Ваня Василева, майка на починалия: "Сина ми не е искал сам по собствено желание да остане, как нема да иска да остане, като той се вижда, че не е добре."

Костадин Костадинов, завеждащ Стопанско-административна дейност: Той е бил при нас по-малко от 5 минути, отказала е да бъде хоспитализиран при нас.

В Транспортна болница, където Галчов е починал, обясниха, че мъжът е приет с масивен инфаркт, бил е подготвен за транспортиране към София, но е издъхнал, преди да тръгне за столицата. Борис има син. Тази година момчето му е първокласник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 160 мигранти са спасени от бедстващ кораб в Черно море край Румъния
Близо 160 мигранти са спасени от бедстващ кораб в Черно море край Румъния
50 години от първата изложба на Лика Янко
50 години от първата изложба на Лика Янко