НОВИНИ

Обвиненият в педофилия учител остава в ареста

Задържаният в понеделник учител от Дулово остава в ареста, реши Окръжният съд в Силистра. Преди два дни той бе задържан с обвинение, че е блудствал с шест десетгодишни момиченца. Те са вземали частни уроци по музика в дома му.

bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 22.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Илиян Василев е използвал скрита камера. Той е снимал това, което върши с децата, и после пускал снимките в интернет и социалните мрежи. Според прокуратурата, събраните доказателства са достатъчни. Според адвоката му обаче мярката "постоянно задържане под стража" е пресилена.

Пейчо Йовев, адвокат на обвиняемия: “Той твърди, че е наклеветен – твърде много по медиите се разшумя дори и да не е виновен, трябва да бъде обективно оценена информацията. Ние вече го осъдихме този човек, остава да му отрежем главата и съдът ще се повлияе от това. Няма начин да не се повлияе.”

По време на разследването срещу бившия учител от Дулово са събрани значителен по обем материали - снимки с порнографски характер с деца. Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Километрични опашки от автомобили на главен път Е-79 заради ремонт на тунел
Километрични опашки от автомобили на главен път Е-79 заради ремонт на тунел
БСП поиска оставката на Меглена Кунева
БСП поиска оставката на Меглена Кунева