В интервю за БНТ, обвиненият в шпионаж председател на движение "Русофили" Николай Малинов коментира, че проекти на движението са финансирани от руски организации, но са със сключени договори и са преминали през няколко данъчни проверки. Според Малинов, затова не може да се говори за пране на пари.

По думите на Малинов, прокуратурата трудно ще докаже тезите си поради липса на достатъчно факти в подкрепа на обвинението.

Николай Малинов: Това, което не се чува от нещата, които казвам, е че тази акция категорично е удар срещу управляващата коалиция, в която влизат Патриотите със своите проблеми и срещу ГЕРБ, тъй като за българския бюджет, за ГЕРБ, за българската държава е много важно тези проекти - "Турски поток", "Белене", да се случат. Те са важни за нашия бюджет, за нашите пенсии, заплати, за нашите обществени медии, така че ще продължавам да правя всичко възможно, за да подобрявам отношенията между България и Русия, тъй като, ако България няма добри отношения с Русия и Турция, тя не е в състояние като малка държава да отиграва добре позициите си в Брюксел и във Вашингтон.
Убедителни ли са аргументите на прокуратурата за обвинението на Николай Малинов?

Убедителни ли са аргументите на прокуратурата за обвинението на Николай Малинов?

Журналистът Георги Коритаров и председателят на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД професор Захари Захариев коментира в студиото на...

Забрана и за Константин Малофеев да влиза в България

Забрана и за Константин Малофеев да влиза в България

Скандалът с обвиненията в шпионаж се разраства. От днес още един руски гражданин има забрана да влиза в България - бизнесменът Константин Малофеев...