НОВИНИ

Обвиненият за атентата срещу Алексей Петров остава в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста украинеца Роман Логвиненко, който е обвинен като организатор на стрелбата срещу Алексей Петров. По бронираната кола на бившия съветник в ДАНС бяха изстреляни две противотанкови гранати през октомври миналата година.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
10:44, 16.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Логвиненко беше задържан преди две седмици на влизане в България, други трима украинци, посочени за извършители, се издирват с червена бюлетина от Интерпол. И втората инстанция прецени, че доказателствата на този етап от разследването са достатъчни, за да обосноват задържането под стража. 2-мата защитени свидетели са разказали подробности от организацията, подготовката и механизма на извършване на атентата.

;
Владимир Манолов - адвокат на Роман Логвиненко
"Изцяло организацията е тяхна. След като Роман е провел някакъв разговор, както твърди Бухлев оттам-нататък той няма никакво участие. Изцяло участието и съпричастността до събитието е на тези двама свидетели. Вашият клиент е невинен така ли? Вината не я определяме ние - определя я съдът. Когато станеш обвиняем не ставаш по-силен, трябва да търсиш слабите места на противника, ние вървим в тази посока".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опити за подновяване на мирните преговори за Сирия
Опити за подновяване на мирните преговори за Сирия
Любовта на един Папа
Любовта на един Папа