Обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин направи пълни самопризнания

Задържаният за жестокото убийство на 7-годишната Кристин в сливенското село Сотиря - Мартин Трифонов, е направил пълни самопризнания пред служебния си защитник. Категорично е потвърдено от ДНК-пробата, че 21-годишният мъж е извършител на тежкото престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Сливен.Още информация за разследването вижте от прякото включване на Румяна Стефанова.

от Румяна Стефанова
преди 6 месеци
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пълни самопризнания пред служебния си защитник е направил задържаният за зверското убийство на малкото момиченце от Сотиря, съобщи Окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Пред адвоката Мартин Трифонов обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки преди да извърши престъплението. Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният мъж е извършител на деянието.

Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК-профила на заподозрения. В понеделник ще се реши дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав.

На Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство.

След залавянето му в петък следобед заподозреният за убийството е настанен в Сливенската болница "Иван Селимински" с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е, потвърди окръжният прокурор на Сливен.

Утре в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17 ч пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева.

Топ 24
Най-четени