НОВИНИ

Обявено е бедствено положение в пострадалите от труса райони в Италия

Днес са първите погребения на жертвите на унищожителното земетресение в Италия. Потвърдена е смъртта на 267 души. 400 души са настанени в болници. В пострадалите райони е обявено извънредно положение.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
16:02, 26.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

През последните две денонощия са регистрирани около 930 земетресения с различна степена. Тази сутрин нов трус със сила 4,8 по Рихтер разтърси пострадалия район. През следващите 15 минути е имало 8 по-леки земетресения.

Трусове затрудняват спасителните операции и предизвикват нови срутвания.

В спасителните операции се включиха и мигранти от Северна Африка. За много от тях това било първото земетресение, което усетили в живота си. Разказват, че се включили в издирването на оцелели, защото потресени от ужаса, който връхлетял Италия.

През последните две денонощия са били спасени около 240 души. Под руините обаче остават още много хора. Най-много жертви има в градчето Аматриче. По данни на Гражданска защита там са загинали 207 души. Сред жертвите има и двама британци. Неясна остава съдбата на 11 румънци.

Вчера правителството въведе извънредно положение в пострадалите от земетресението райони в Централна Италия и отпусна 50 милиона евро за оказване на спешна помощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разпореди спешно укрепване на тютюневите складове
Прокуратурата разпореди спешно укрепване на тютюневите складове
Самоубийственият атентат в Южоизточна Турция отне живота на 11 души
Самоубийственият атентат в Южоизточна Турция отне живота на 11 души