НОВИНИ

Обявяват Димитър Желязков-Митьо Очите за международно издирване

19 души са задържани при акцията на специализираната Прокуратура и ГДБОП в Бургас. Соченият за ръководител на престъпната група Димитър Желязков - Митьо Очите не е арестуван, защото е напуснал страната и е обявен за издирване.

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 02.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Гешев уточни, че са имали данни, че Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията, за да няма изтичане на информация

Иван Гешев - зам. - главен прокурор: Делото ще излезе много интересно, защото се намират интересни доказателства, казусите са интересни. Става въпрос за една мащабна организирана престъпна дейност, според мен. Ще има обвинения, ако няма и в момента вече повдигнати, за палежи. Включително има и лица, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършени палежи на различни обекти-недвижима собственост основно, включително и коли. А тази група се ползва с влияние и в страната.

Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването. Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната. Припомняме, че несебърският бос Димитър Желязков излежа 4 години в затвора след обвинения за пране на пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради силните дъждове ситуацията в Смолянско остава сериозна
Заради силните дъждове ситуацията в Смолянско остава сериозна
Пътят Асеновгарад - Смолян е отворен за движение
Пътят Асеновгарад - Смолян е отворен за движение