НОВИНИ

Обявяват победителите в конкурса "Предприемачество за нестопански организации"

Кои са най-добрите бизнес планове на годината? Утре ще научим победителите в конкурса "Предприемачество за нестопански организации". До финала достигнаха 20 организации, а победителите ще получат по 7 хиляди лева за реализацията на своя проект. Фондация "Анимус" се бори за награда в името на социална кауза.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:29, 01.02.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Още не познавате Блага - Баба Блага, която прави вкусни закуски. За сега името ѝ е само върху проекта на Фондация "Анимус". Да си намериш работа на 60 години - е трудна задача, често невъзможна. Да се пребориш с насилника си и да преодолееш икономическата изолация - още по-трудна. Затова целта на Фондацията е жени над 60 години да се почувстват отново полезни и обучават жените и децата, настанени в кризисния център да придобият опит в приготвянето на традиционни български закуски.

Миглена Атанасова - Фондация "Анимус": Искаме да направим нещо за нашите майки, баби и прабаби - да не се чувстват изолирани, да могат да предадат своя опит на хората, които имат нужда от това, а именно жените и децата, настанени в кризисния център и в звено майка и бебе по програмите за овластяване чрез приготвянето на вкусните закуски, типични за сутрешната закуска за нашата трапеза.

Хрупкави мекици с пудра захар, пържени филийки с домашно сладко и компот - всичко приготвено с любов - това ще предлага закусвалнята.

Миглена Атанасова - Фондация "Анимус": Нашата идея е, не само да подпомогнем жените да не изпадат в социална изолация, но все пак да им дадем възможност да подобрят и своето финансово състояние.

За сега от "Анимус" имат помещение за закусвалнята, но то се нуждае от ремонт и оборудване. Възнамеряват да стартират бизнесплана с 4 жени над 60 години, но мечтаят с времето да се разраснат. Днес всичко това е само проект, утре - може и да стане реалност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече средства за семействата с деца с увреждания
Повече средства за семействата с деца с увреждания
Жители на „Дружба“ протестират заради затворена пътека
Жители на „Дружба“ протестират заради затворена пътека