Горещ уикенд: Остава топло, но без екстремно високи температури

Какво време ни очаква през почивните дни и ще има ли температурни рекорди за жеги през агуст - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше гл. ас. Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

от БНТ
преди 7 месеци
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Високите температури у нас идват от Африка. През идните дни те ще останат по-високи, но не екстремни, обясни синоптикът.

Гл. ас. Анастасия Стойчева , НИМХ: Днес и утре през страната ще премине един разминат фронт, заради който температурите ще се понижат много слабо - с 1-2 градуса.

До средата на месеца ни очаква сухо време с високи температури между 33 и 38 градуса. По-прохладно ще бъде в районите на Северното Черноморие.

От понеделник - вторник с появата на източен вятър, се очаква да има леко разхлаждане. В сряда слънчевото време ще бъде без облаци и на места температурите е възможно да достигнат до 39 градуса допълни още синоптикът.

И още - какво време ни очаква до края на месец август и могат ли горските пожари в Сибир да повлияят на климата у нас - вижте целия разговор във видеото!

Топ 24
Най-четени