НОВИНИ

Мразовито време през следващите дни: Не поемайте излишни рискове на път!

Със студ, сняг и силен вятър изпращаме работната седмица. Оранжев предупредителен код за снеговалежи и бурен вятър все още е в сила в областите Бургас и Сливен. Зимните условия не успяха да предизвикат сериозни проблеми по пътищата, но на места в планинските райони преспите са големи и създават затруднения.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:15, 04.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Най-много сняг валя през изминалото денонощие в Ловешко. Снежната покривка затрупа Троянския проход и той все още е затворен, като в момента вече няма други напълно затворени пътища.

В Област Смолян, където също валя обилно, пътищата са проходими при зимни условия. Отпаднаха ограниченията и за Роженския проход, но товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета все още не се допускат през Превала и Печинско и по пътя Шипково - Рибарица в двете посоки. А току-що отпадна ограничението за автомобили на 12 тона за пътя Девин - Михалково.

Прохода на Републиката също беше затрупан, но вече движението се осъществява нормално. За момента само в Малко Търново и Странджа снеговалежът е обилен. През нощта времето ще се изяснява, но все още се очакват слаби снеговалежи. Температурите ще са ниски, като максималните ще достигат едва -3, затова оборудвайте колите си и не поемайте излишни рискове на път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Без напрежение на Глобусите
ДРУГИТЕ новини: Без напрежение на Глобусите
Откриха част от откраднатите картини на Владимир Димитров - Майстора
Откриха част от откраднатите картини на Владимир Димитров - Майстора