НОВИНИ

Очаква се днес да възстановят движението по жп линията Благоевград - Петрич

В късния следобед се очаква да бъде възстановено движението на влаковете по направлението Благоевград - Петрич в района на Кресненското дефиле, където преди три дни скала падна и предизвика катастрофа, в която пострадаха 8 души. Вчера дерайлиралият локомотив беше изтеглен и трасето беше освободено.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
06:36, 22.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

До късно снощи аварийни екипи са работили по възстановяването на железопътния път. Релсите по 100 метровият участък вече са подменени с нови. Рано тази сутрин започна работата по контактната мрежа, която също е засегната от падналата скална маса. Екип алпинисти пристигна на място, за да направи пореден оглед на скалата.

Станимир Янков, алпинист: Три дена валя дъжд, дано позволи времето да се качим, да доогледаме, всичко мърдащо да съборим. От едната страна има още един камък, който трябва да се сцепи и това е. Вече колегите от жп-то си подготвят пътя, смисъл такъв, че го оправят.

Тази сутрин от Хирургичното отделение на Благоевградската болница беше изписан помощник-машинистът на влака. Той не пожела да коментира случилото се.

От Национална компания "Железопъна инфраструктура" започват огледи на цялата железопътна мрежа, която минава през дефилетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер и Тереза Мей са оптимисти за отношенията след Брекзит
Юнкер и Тереза Мей са оптимисти за отношенията след Брекзит
Разглеждат бюджета за 2019 година в парламентарна комисия
Разглеждат бюджета за 2019 година в парламентарна комисия