НОВИНИ

​Очаква се около 70 000 автомобила да влязат в столицата

Трафикът се движи нормално за почивен ден, но столичния КАТ има готовност да посрещнат около 60-70 хиляди автомобила. Това съобщи за "По света и у нас" комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция" към СДВР.

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 24.05.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Организацията за движението в столицата, във връзка с края на серията почивни дни е свързана с разполагане на патрули на столичния КАТ на всички входни артерии. „На всички възлови кръстовища ще има регулировчици, за да може автомобилите да влизат свободно в София", обясни комисар Тенев.

Във връзка с футболния мач за Купата на България довечера между отборите на ЦСКА и Монтана, началникът на столичната пътна полиция заяви, че има създадена организация за движение около Националния стадион „Васил Левски". По думите му движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в частта около националния стадион ще бъде затворена за движение на автомобили след 17.00 часа. Комисар Тенев заяви, че заради големия интерес към футболния мач се очакват и много хора от провинцията да пристигнат в столицата, което ще затрудни движението по входовете на града. „Особено по бул. "Цариградско шосе", допълни той.

Във връзка с абитуриентските балове комисар Тенчо Тенев допълни, че има създадена организация на движението и за тях. Той обясни, че довечера се очаква засилено присъствие на абитуриенти, като в училищата има създадена организация. „При всички училища, които са ни заявили, че имат балове през днешния ден ще има полицейски екипи, които ще организират движението на автомобилите", подчерта той.

Комисар Тенев заяви, че през вчерашния ден са санкционира около 46 абитуриенти, които са нарушавали правилата за движение по пътищата. „Това са млади хора, които се показват от прозорците и люковете на автомобилите. "Целият наличен състав на КАТ и служителите във видеоконтрола са на работа днес", заяви началникът на КАТ и подчерта, че на територията на столицата няма регистрирани тежки катастрофи през днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награди Аскеер 2016
Награди "Аскеер" 2016
Празничен молебен за 24 май отслужи патриарх Неофит
Празничен молебен за 24 май отслужи патриарх Неофит