COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Очаква се утре да бъде възстановено движението на влаковете за Кулата

Очаква се утре да бъде възстановено движението по трасето на ЖП линията Петрич - Благоевград, където преди два дни влак се вряза в паднала скала.

от БНТ
11:04, 21.11.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Дейностите по раздробяването на огромните 50-тонни скални късове продължава и днес , въпреки дъждовното време, за да бъде освободен локомотива, който след това ще бъде изтеглен до гара Черниче. Специалисти ще правят огледи на трасето, за да се изчислят нанесените щети по засегнатия 100-метров участък от релсовия път. Цялото трасе в района на Кресненското дефиле е проблемно, според хидрогеолози, тъй като има много скални блокове, които са потенциално опасни от срутване.


Лазар Беров, специалист по хидрогелогия и инженерна геология: Трябва да се набележат мерки, които да установят проблемните блокове и превантивно те да бъдат обрушени, за да не се чака да паднат и реално да се получат някои по тежки инциденти. По принцип цялото Кресненско дефиле има множество такива участъци, които са проблемни и могат да станат и по-тежки аварии особено в участъка на Кресненското ханче има надвиснали горе-долу два големи участъка, които могат да се получат тежки срутища, които да доведат до пътни инциденти.
Топ 24
Най-четени
Жертвите и заразените с коронавирус в Европа се увеличават
Жертвите и заразените с коронавирус в Европа се увеличават
Отвъд границите - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота
"Отвъд границите" - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота