Турският президент Реджеп Ердоган пристигна във Вашингтон, ден преди срещата с американския си колега Доналд Тръмп. Двамата лидери ще обсъдят двустранните отношения и ситуацията в Сирия. Обикновените турски граждани обаче са скептични от резултатите от посещението на техния президент в Съединените щати.

Обществеността в Турция не е оптимистично настроена за срещата между Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп.

Турският президент заяви преди отпътуването си, че двудневната му визита в Съединените щати е много важна за двустранните отношения.

Ключови теми в разговорите, по които съюзниците от НАТО имат противоречия, са кюрдските сили в Сирия и купуването на руска противоракетна система, заради което Турция е заплашена от санкции.

Жител на Анкара: Не мисля, че разбитите двустранни отношения ще бъдат поправени с тази среща. Според мен президентът Ердоган няма да постигне нищо, защото имаме икономически проблеми и сме заплашени от американски санкции.

Жител на Анкара: Съединените щати никога не са ни оказвали подкрепа, особено за организации като ПКК. Понякога Турция вярва на американците, но те никога не държат на обещанията си". Обсъждането на борбата срещу тероризма и икономическото сътрудничество също са в дневния ред на срещата между президентите на Турция и САЩ по-късно днес.