В парламента очаквано - вотът на недоверие към кабинета за провала в екологията беше отхвърлен. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Обединените патриоти и независимите депутати.

София

Гласуване с предизвестен край и нови словесни схватки между управляващи и опозиция.

Очаквано парламентът отхвърли четвъртия вот на недоверие към кабинета Борисов 3. Вота подкрепиха 102-ма депутати от БСП и ДПС.

Всички независими гласуваха против свалянето на кабинета, заедно с ГЕРБ и Патриотите, а депутатите от Воля - въздържали се. Управляващите потвърдиха, че имат силата да довършат мандата си. И обвиниха левицата, че иска да извлече политически дивиденти от кризата в Перник.

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: С фиаско за опозицията приключи поредният вот на недоверие. Сценарият ви беше слаб, реализацията лоша. Кой от БСП ще понесе отговорност за проваления вот? Все пак се надявам да не сте се разстроили чак дотолкова, че да решите отново да излезете в нелегалност.

От ляво реагираха, че през последните години държавата влиза от криза в криза.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Знаем, че вотът на недоверие не мина, нека излезем от математиката. Вие, които сте гласували за тези партии. Вие за това ли гласувахте - да дишате рак и да пиете отрова, да плащате скъпите лекарства.
Спас Гърневски - ГЕРБ: Колко пъти този народ да ви прекърши, за да разберете, че играта свърши. Червените реставратори сега се опитват да ловят политическа риба в пресъхналия пернишки язовир.
Манол Генов - БСП: Политическата риба вие я изтровихте с опазването на екологията, няма кой да я хване.

От "Атака", които са против Валери Симеонов да е част от ръководството на парламента, пък попитаха защо не води заседания.

Десислав Чуколов - "Атака": Оставам с впечатлението, че ви е срам от този господин да го сложите да седне до вас.
Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Г-н Симеонов ще бъде включен за работа следващата седмица.

След тези парламентарни сюжети, депутатите продължиха с гласуването на законите.


Парламентът отхвърли вота на недоверие

Парламентът отхвърли вота на недоверие

Парламентът отхвърли четвъртия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Вота подкрепиха 102 депутати от БСП и ДПС. Против гласуваха 124 народни пр...