От общинската избирателна комисия обещават тази година да няма хаос при предаването на бюлетините в Арена Армеец. Все пак е предвидено изчакване и затова са осигурени забавни игри и български филми за членовете на Секционните избирателни комисии.

Обстановката около "Арена Армеец" в спокойна, но не така ще бъде в края на изборния ден, когато тук ще пристигат чувалите с бюлетините, съпроводени от полицейски ескорти. Очаква се през залата тази вечер да преминат 5 400 души и за доброто им настроение са осигурени български филми, място за отдих, "Не се сърди човече" и място за пушене.

Заради техническа грешка тази сутрин са печатани нови протоколи, защото в първите са били отбелязани по-малко членове на ОИК, вместо 37 - 25 членове. Новите бюлетини вече са на път, а старите се връщат в печатницата, а за да не бъдат връщани многократно, членовете на СИК, както през 2015 г. заради грешки, е разработено мобилно приложение на Ексел, за което Полина Витанова, председател на ОИК за София потвърди, че няма никакъв скандал с приложението и че то ще може да се използва след края на изборния ден за проверка на резултатите и по-малко грешки при предаването.

В редакцията на БНТ постъпиха няколко сигнала за нередности по време на изборния ден в столицата.

Още по темата Местни избори 2019