COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Вижте съвместната пресконференция след четиристранната балканска среща

Четиристранна балканска среща се проведе в Евксиноград с участието на премиерите на България - Бойко Борисов, Румъния - Михай Тудосе и Гърция - Алексис Ципрас и на сръбския президент Александър Вучич.Вижте съвместната им пресконференция.

от БНТ
17:30, 03.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

На четиристранната среща бяха обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, която е един от главните приоритети на българското председателство на ЕС , което започва догодина.

Разисквани бяха също развитието на общите инфраструктурни проекти, както транспортни, така и енергийни, и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.

Премиерът Борисов публикува в профила си във Фейсбук посрещането на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и на президента на Сърбия Александър Вучич в резиденция Евксиноград.

;;
Преди тази среща правителствата на България и Румъния проведоха днес четвъртото си съвместно заседание. Подписани бяха 5 важни двустранни документа. Премиерите Бойко Борисов и Михай Тудосе бяха категорични, че България и Румъния са оазис на мира и стабилността в региона и заслужават час по-скоро да влязат в Шенген.
Топ 24
Най-четени
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"