НОВИНИ

Българка в Манчестър: Дълго се смяташе, че някакви балони са се спукали

Хората, живеещи в Манчестър, изживяват шок от случилото се. Притеснени са и тези, които не са били на концерта снощи. Проличава и голямо благородство на всички, които са отворили домовете си,за да помогнат на пострадалите. Вижте какво казва за случилото се българката Александра Тодорова и британецът Джос Никълсън.

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 23.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Александра Тодорова: Моята сграда е една сграда след арената. На три минути. Някъде до към 1 часа през нощта имаше спекулации, че някакви балони са се спукали, че е било буфер или някакви колони са избухнали. Когато излязох на балкона, имаше поне около 1000-2000 човека на улицата. Тя е главна улица, имаше безумно много трафик. Следващите 25 минути полицията беше отцепила целия район. За да изляза за работа тази сутрин, трябваше да си дам името, имаше полиция пред моя блок. Записват абсолютно всички. Гарата не работи, всичко е затворено, има безумно много трафик, няма никакъв достъп до околността.
Джош Никълсън: Аз живея на 10-15 минути от арената. Точно си лягах и слушах радио, когато започна да пристига информация за инцидент. Чух и видях много сирени, полицейски коли и хеликоптери. След около час вече много хора съобщаваха, че става въпрос за бомба. Реакцията на хората в Манчестър е изключителна. Започнахме да предлагаме стаите си, чай и мобилни телефони на онези, на които им е свършила батерията и търсят родителите си дори през социалните мрежи. Много граждани отидоха до арената с бутилки вода, видяха разплакани хора и започнаха да ги успокояват. Цялото манчестърско общество се обедини много бързо. Полицаите бяха невероятни - реагираха мигновено и отцепиха района, личеше си, че са подготвени.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кинофестивалът Кино по никое време в Софийския университет
Кинофестивалът "Кино по никое време" в Софийския университет
Засилени мерки за сигурност по улиците на Лондон след атентата в Манчестър
Засилени мерки за сигурност по улиците на Лондон след атентата в Манчестър