НОВИНИ

Официално започна летният сезон по морето

От днес официално започва летният сезон по морето. В курортния комплекс „Слънчев бряг" първите туристи са вече са в хотелите.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:01, 01.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Около 400 англичани, германци и поляци почиват в един от големите хотели в курорта още от началото на май. 99% от гостите са организирани туристи, които ползват ценови пакет.

Стела Стефанова - старши администратор: Предимно семейства с деца и възрастни хора, харесват им двата басейна, с които разполагаме, детският басейн, спа центъра, харесва им това, че хотелът се намира много близо до плажа, на първа линия.

Председателката на Сдружение „Клуб на хотелиера" в Несебър Диана Колчева поясни, че категориите в комплекса са най-различни и това определя цените, които варират от 20 до 200 лв. на легло.

Диана Колчева - председател на Сдружение „Клуб на хотелиера" - Несебър: Т.е. в малките семейни хотелчета в Равда, в Св. Влас можем да намерим цени и 20 лв. за легло, но в големите петзвездни хотели на първа линия, можем да достигнем до 200 лв. в пик сезона на олинклузив...

Концесионерът на централния плаж Кирил Спасов каза, че 6 патрулни двойки ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите на плажа денонощно.

Кирил Спасов: Ние работим с органите на реда в тесни взаимоотношения, помагаме си едни-други и има доста добър ефект от тази охрана на плажа, наистина през последните една-две години кражбите са драстично намалели от плажа.

На охранителните двойки плажуващите могат да разчитат и във всяка друга ситуация - ако загубят детето си или на всеки друг зов за помощ, каза още Кирил Спасов. 43 общо са спасителните постове по цялата плажна ивица на Слънчев бряг, които се разкриват постепенно и ще работят в пълния си капацитет през юли и август, когато по данни на концесионера на ден минават по 5000-6000 души на плажа. Работното време на спасителите е от 8 ч. до 18 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майки от инициативата Системата ни убива отново излязоха на протест
Майки от инициативата "Системата ни убива" отново излязоха на протест
Няколко земетресения разлюляха Албания
Няколко земетресения разлюляха Албания