НОВИНИ

Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив

В Пловдив въвеждат ограничение на скоростта - до 30 км в час, за цели квартали в града. Изключения ще се правят само за големите булеварди и главни улици. Към мярката се пристъпва, за да се намалят пътните произшествия с пешеходци.

bnt avatar logo
от Росица Колева
12:17, 04.12.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Експертни комисии от всичките шест района на града започват обследване на местата с концентрация на пътно-транспортни произшествия, за да се набележат мерки за ограничаването им. Сред възможностите е в гъсто населените жилищни зони, където има детски учебни заведения и паркове, скоростта на движение да бъде намалена.

От следващата година тази улица, а заедно с нея и почти всички вътрешно квартални улици в жилищен комплекс "Тракия", ще бъдат с ограничение на скоростта до 30 км.

Тракия е най-бързо разрастващият се район в града, с широки булеварди, по които скоростта ще остане 50 км. в час. По малките улици ще се поставят ограничителни табели.

Златин Велев, зам.кмет на Пловдив: Още в началото, влизайки в квартала, да бъде предупреден водачът, че влиза в жилищна зона и трябва да намали скоростта.

Гражданите възприемат идеята разнопосочно.

Ограниченията ще се въведат и в други квартали след приемане на новия Генерален план за движение в града в началото на 2019-та. С него за улесняване на паркирането все повече вътрешно квартални улици ще станат еднопосочни. Предвидени са 1 млн.лв. за подобряване на уличното осветление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решението за международните превози не е добро за нашия транспортен бизнес
Решението за международните превози не е добро за нашия транспортен бизнес
Остава сериозно положението с мръсния въздух в няколко града
Остава сериозно положението с мръсния въздух в няколко града