Президентът Радев ще участва в честванията за Шипченската епопея в събота

Президентът Румен Радев ще участва в честванията на 141-та годишнина от Шипченската епопея на 25 август - събота, съобщиха от пресцентъра на президентството. Държавният глава ще се включи в туристическия поход, който в 11:45 ч ще достигне до връх Шипка. В 12 ч президентът ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва. От 13 ч ще се състои възстановка на шипченските боеве. В 20:45 ч държавният глава ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част на площад „Възраждане“ в Габрово. Тържествената проверка-заря е от 21:05 ч.

от БТА
преди 2 години
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Президентът Радев ще участва в честванията за Шипченската епопея в събота

По повод честванията се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по пътя Габрово - Шипка - Казанлък от 8 ч. до 20 ч. утре - 25 август, съобщиха от АПИ.

Транзитният трафик ще се пренасочва през Прохода на Републиката - за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Прохода на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе. Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през Трявна - с.Белица - с.Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на коли ще се пренасочва към Прохода на Републиката по маршрута: Калофер - Казанлък - Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.


Топ 24
Най-четени