НОВИНИ

Огромна локва под Аспарухов мост

След разтопяването на снега, огромна локва под Аспаруховия мост затруднява достъпа до работните места на стотици варненци. През водния капан всеки ден преминават служителите на няколко големи фирми. Потърпевши казаха, че редовно чупят автомобилите си, докато “преплуват” през дълбоката локва. А тя се образува след всеки сняг или дъжд.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
19:20, 08.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пътната отсечка, която се е превърнала в езеро, е в окаяно състояние. Асфалт почти няма, а за ремонт никой не е чувал. И при най-малкия дъжд, локвата придобива застрашителни размери. Някои от работещите в района вече знаят мястото на всяка по-дълбока дупки и прекосяват водния капан по добре познат маршрут. Хората са категорични, че трябва да се направи канализация, за да се оттича водата.

"С наши средства ние постоянно хвърляме минерал бетон, всякакви работи да ги запушвам дупките, защото си трошим автобусите, леките коли", каза Тихомир Тодоров, служител в частна фирма.

Шефовете на фирми се принудили да организират извозването на работниците си с автобус, за да не се намокрят. Преминаването край локвата пеша е възможно само с гумени ботуши.

"Два-три дни идвах с гумени ботуши, влизах, не се прекосява", сподели Сашо Христов.

Проблемът е от години, но в общинската дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” научиха за проблема от нас. Обещаха да направят проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина и последната сепия в Природонаучния музей
Почина и последната сепия в Природонаучния музей
Новите данъчни облекчения
Новите данъчни облекчения