НОВИНИ

Оказват ли влияние върху организма феномените на Луната?

Тази вечер предстои феноменът "супер синя кървава Луна". Как феномените на Луната се отразява на съня и килограмите. Темата в "Денят започва" коментира д-р Анна Йорданова, специалист по хранене. Тя коментира, че здравословното хранене се влияе от биологичните ритми, а те от осветеността и влиянието на всички атмосферни фактори, включително в много малка степен Луната. Тази теория обаче няма научна обосновка. Д-р Йорданова бе категорична, че жените са по-податливи на такива промени, а осветеността има влияние върху хормоните на съня. По-чувствителни са хора със заболявания.

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 31.01.2018
Чете се за: 00:14 мин.
У нас

В "Денят започва" д-р Анна Йорданова коментира, че при хора, които не си доспиват, се увеличава шансът да напълнеят, защото се променя биологичният часовник. Тогава организмът има нужда от повече храна.

Храните, които биха могли да ни предпазят най-много от вируси, са антиоксидантите - витамин Ц, А и Е, селен, които се съдържат в пресни плодове, зеленчуци, чесън и ядки и протеините, които има в млечни, бобови храни, месо, риба и яйца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е новият план за Борисовата градина?
Какъв е новият план за Борисовата градина?
Тази вечер предстои феноменът супер синя кървава Луна
Тази вечер предстои феноменът "супер синя кървава Луна"