НОВИНИ

Около 10 милиона е предполагаемият приход на разбитите фабрики за цигари

Заместник-главният прокурор Иван Гешев допусна, че разбитите при днешната акция фабрики за цигари са генерирали около 10 милиона всеки месец. Разследването срещу тях започнало от оперативен сигнал в пловдивската прокуратура.

bnt avatar logo
от БТА
14:36, 14.09.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
около милиона предполагаемият приход разбитите фабрики цигари

Във вторник обаче материалите били изпратени в спецпрокуратурата. Така, за да се стигне до върха на групата днес са обискирани над 20 адреса. До момента задържани няма, защото всички заловени са все още на адресите, където текат обиски, каза Гешев.

Той не отрече, но и не потвърди категорично данните, че е арестуван Евлоги Станоев - Голяма Бирма, който е сочен за собственик на ресторант в София, в който именно днес имаше обиски. Гешев обаче обясни, че собствениците на разбитите фабрики са в София.
Те са организирали производството и пласмента.

Засега за връзка с арестите в Карнобат, където също беше разбита фабрика, не може да се говори, но тази връзка не била изключена, каза Гешев, като уточни, че едва 10-15 човека у нас се занимават с доставка на машини за тютюневи изделия. Именно това пък бил законодателен пропуск, защото не се считало за престъпление да се снабдиш с такава техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално за БНТ: Интервю с първия дипломат на Мароко Насер Бурита
Специално за БНТ: Интервю с първия дипломат на Мароко Насер Бурита
Жена е паднала на релсите в метрото на станция Опълченска
Жена е паднала на релсите в метрото на станция "Опълченска"