COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Около 1000 лв. са задигнати след въоръжения обир в квартал "Сухата река"

Маскиран нахлул в банков клон в столичния квартал "Сухата река" и заплашил с пистолет служителка. Откраднал е около 1000 лв. Полицията все още издирва извършителя.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:15, 08.11.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Габриела Колева, очевидец: Каза "Горе ръцете, давайте парите" и това беше.

Минути преди 11 ч. в полицията е получен сигналът за обира. Престъплението е извършено пред погледа на клиенти, чакащи на опашка да бъдат обслужени. В съседство на банката има аптека. Никой обаче не е разбрал, че в непосредствена близост до тях се извършва обир.

Валерия Божилова, фармацевт: Само една стена ни дели, но като е затворена вратата, вътре не се чува нищо.

Банкови служители, работещи в района и живеещите наблизо хора вероятно са с усещане за дежавю след обира.

През февруари същият този банков клон беше обран по подобен начин. Тогава извършителят на обира беше напръскал със спрей охранителя, измъкна парите със заплахи с пистолет и избяга пеша от местопрестъплението.

След днешния обир от полицията анализират записите от камерите за видеонаблюдение. Изяснява се как извършителят се е оттеглил от местопрестъплението - дали пеша, или с автомобил.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Едно е лицето. Било е въоръжено с пистолет по първоначални данни. Вдигнати са нашите служители на крак, явно няма да празнуват - ще работим по случая.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Хубавото е, че няма пострадали. Служителката не е пострадала, няма произведени изстрели. Няма насилие, освен заплахата, която е била.

Все още не е категорично изяснено с какъв тип пистолет е действал извършителят и дали е имал съучастник, с когото са планирали обира.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
6 години по-късно: БНТ ТАКСИ се върна при един от любимите си герои
6 години по-късно: БНТ ТАКСИ се върна при един от любимите си герои