Валута на обща стойност 230 000 лв. е открадната при обира на митницата в Благоевград. Не са иззети ценни документи, единствено са взети пари и 20 килограма украшения, повечето от които са от стомана, но крадците са се заблудили, че са сребърни. Сред откраднатите пари има и 10 000 долара, които са фалшиви, каза на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. Разследващите проверяват и дейността на охранителите, дали действията са им били адекватни, тъй като обирът беше установен 10 часа след извършването му.

Благоевград

Борислав Ковачки, районен прокурор на Благоевград: Прави впечатление при огледа, че след като са извършили кражбата, са пуснали водата от чешмите да тече, запушили са сифоните както на пода, така и в чешмите, в резултат на което в продължение на 10 часа водата се е изливала в административната сграда на митницата в резултат на което има сериозни материални щети причинени от това наводняване. Защото всички етажи бяха подгизнали от вода, което затрудниизвършването на огледа на местопрестъплението. 4 пъти е реагирал СОТ-тът. То по това как реагира СОТ-а разбираме кога е първото проникване станало – 23:35 минути. Подава се сигнал, отработва се, но се връща информация, че няма нарушение. И така 4 пъти... Физическата охрана, която е на място, е длъжна при подаване на сигнал от СОТ-а да иде и да проследи от мястото от където е подаден сигнала, че има проникване. Информацията, която се връща е, че няма нарушение.
Най-малко трима са извършили обира в митницата в Благоевград

Най-малко трима са извършили обира в митницата в Благоевград

Най-малко трима са извършителите на кражбата в агенция "Митници" в Благоевград, съобщиха от Прокуратурата за "По света и у нас". Продължава издирванет...