Около 300 души остават без работа след пожара в месокомбината в с. Войводиново

Пожарът в завода за преработка на месо в село Войводиново ще остави без препитание близо 300 души. В завода няма синдикална организация, но експерти от КТ "Подкрепа" вече консултират работниците за техните права.

от Николай Райшинов
преди 1 година
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Над 40 часа е отнело на огнеборците потушаването на пожара, възникнал в завода за преработка на месо в село Войводиново. Все още има тлеещи участъци. Все още е труднодостъпен достъпът до предприятието. Окръжната прокуратура започна разследване дали пожарът е възникнал умишлено или в резултат на техническа повреда.

Близо 300 души ще останат без работа след пожара. Според служителите на завода, инцидентът не е умишлен,а става въпрос за нещастен случай. Работници се надяват банките да помогнат на собственика.

Вакрил Запрянов, служител в завода: Работодателят не е закъснял и един ден плащането , от 8 до 5 си работим, но сега 300 души остават на улицата.

Лидерът на КТ "Подкрепа" в Пловдив коментира по случая.

Атанас Кръстев, КТ "Подкрепа" : Безспорно е ,че след тази трагедия и липса на работни места, трябва да се пристъпи към процедура ,засягащи трудови правоотношения на работниците. Важното за всички служители е ,че има право да получат обезщетение, трябва и да подадат документи в бюрото по труда.Безспорно не е леко на работодателя, но той трябва да вземе предвид и проблематиката на тези хора.

Той коментира, че хората са търсили помощ в бюрото по труда, а представители на ръководството са консултирали някои от тях. Кръстев сподели, че офисът на КТ "Подкрепа" е отворен за безплатни консултации и съвместно с бюрата по труда ще започнат процедура по търсене на работа за всички ощетени от пожара.

Телефонът за връзка с КТ "Подкрепа" е 032631820, а Атанас Кръстев прикани всички служители да дойдат на среща, като обеща да се опитат по всички начини и механизми да помогнат на работниците.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени