COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Около 450 души са преминали през травматологията на "Пирогов" от петък

450 пациента са преминали през травматологията на "Пирогов" от петък досега, каза изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Асен Балтов в пряко включване за "Сутрешния блок" на БНТ.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:28, 10.02.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Добрата новина е, че голяма част от снега в София вече се стопи и все още няма много хора пред травматологията на "Пирогов". Не е било така обаче предишните дни. Предимно са пострадали възрастни хора.

Проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов": Доста натоварен беше уикендът. Общо преминалите през "Пирогов" са 1950 пациента, като от тях са приети 350. Травматологията е също доста натоварена - 450 пациента са преминали през трите дена.

Най-много са били счупванията в областта на глезена. 20 операции са направени при пациенти със счупване при глезенната става през тези 3 дена. Общо са приети 75 възрастни и 15 деца, добави той.

Проф. Асен Балтов: Имахме готовност да отворим и втори кабинет, както направихме в петък, но през почивните дни не се наложи.

Обичайно най-чести са травмите в областта на китката, а на второ място - счупванията в областта на глезена, добави проф. Балтов.

Цялото интервю вижте във видеото.

Топ 24
Най-четени
570 000 лв. за модернизацията на Клиниката по неврохирургия в болницата във Варна
570 000 лв. за модернизацията на Клиниката по неврохирургия в болницата във Варна
Почина голямата оперна певица Мирела Френи, съпруга на Николай Гяуров
Почина голямата оперна певица Мирела Френи, съпруга на Николай Гяуров