НОВИНИ

Оливър Стоун: Владимир Путин има "ментална власт" върху САЩ

Владимир Путин "има някаква ментална власт" върху Съединените щати - това твърди режисьорът от САЩ Оливър Стоун в интервю за "Росийская газета", откъси от което са поместени на сайта на руския официоз.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:47, 19.06.2017
Чете се за: 00:57 мин.
По света
оливър стоун владимир путин ментална власт сащ

"Вие, руснаците, трябва да се гордеете, че с военен бюджет, десеторно по-малък от американския, а и с икономика, десет пъти по-малка от нашата, вашият президент привлича толкова внимание. Това е просто невероятно", казва създателят на документалния филм "Интервюта с Путин". Излъчен тези дни от кабелен канал в САЩ, от днес той ще бъде показван и от руската държавна телевизия.

"Това е психология" - Путин "има някаква ментална власт над САЩ. Създава се една такава истерия, параноя", заявява Стоун.

Според него руският президент "доста си пати в този живот" от различни критики. "Трудно ще откриеш друг такъв злодей. Как може да си съчетание от Хитлер и Сталин, при това и най-богатият човек на света. Просто Супермен", иронизира американският кинодеец.

Обобщавайки собствени впечатления, той нарича Путин "харизматичен, учтив, човек с обаяние"; твърди, че той "не се стреми към експанзия на Русия".

"Мистър Путин е един от най-важните световни лидери и тъй като САЩ го обявиха за свой враг, един велик враг, много е важно да чуем какво иска той да каже", изтъква Стоун във връзка със своя филм.

Режисьорът, интервюирал президента на Русия, изглежда се отнася доброжелателно към своя събеседник - сочен през последните 4 години от сп. "Форбс" за най-могъщия човек в света, Путин в известна степен е очаровал Стоун, който не го крие, отбелязва Франс прес по повод публикацията в руския вестник.

Творбата на Оливър Стоун няма да бъде видяна само в САЩ и Русия. Правата за излъчване са купили компании от Австралия, Великобритания, Германия, Китай, Италия, Турция, Франция и много други страни, посочва "Росийская газета".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чавушоглу: Македония заслужава да бъде членка на НАТО
Чавушоглу: Македония заслужава да бъде членка на НАТО
Пламен Константинов:  Пропуснахме  страхотен шанс
Пламен Константинов: "Пропуснахме страхотен шанс"