Омбудсманът настоява ЕВН да опростят сметките за ток ​за пострадалите в Бургаско

Омбудсманът Мая Манолова настоява ЕВН да опростят сметките за ток за ноември на пострадалите семейства от наводненията в Бургаско.

от БНТ
преди 2 години
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Общественият посредник посети Камено, където се срещна с пострадалите от наводненията хора. Те споделиха, че отказват да използват изсушителната техника, която БЧК предостави, заради високите сметки за ток, които ще платят следващия месец. От сутринта общественият посредник Мая Манолова е в преговори с електродружеството да обезщети пострадалите семейства, като им опрости сметките за ток.

Мая Манолова, омбудсман: "И призовавам и през медиите това енергоснабдително дружество да прояви солидарност и да опрости сметките за месец ноември на хората, които ще ползват такава техника, за да могат да си изсушат къщите. Това е най-малкото, което ЕВН може да направи за хората, които всеки месец плащат и формират огромни огромни печалби на това дружество. Очаква без повече пазарлъци да проявят своята солидарност, защото това е първата стъпка. Първо трябва да се изсушат помещенията."
Топ 24
Най-четени