НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова защити протестите на работниците от село Ветрен

Омбудсманът Мая Манолова заяви в Пловдив, че протестите на работниците от село Ветрен, които от няколко дни блокират цех за производство на обувки, заради неизплатени заплати, са абсолютно справедливи и в конкретния случай може да се говори за експлоатация на хора от работодателите.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 02.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

За да получат възнагражденията си, обаче трябва да се стартира процедура за обявяване на фирмата в несъстоятелност. Едва след това е възможно Фондът за гарантиране на възнагражденията на работници на фалирали предприятия да изплати парите. Според Манолова трябва да се впрегне цялата мощ и репресия на държавата за натиск върху недобросъвестни работодатели, които нарушават закона:

Мая Манолова, омбудсман на България: Тъй като една фирма, която не може да изпълни своите задължения, не е била своевременно заявена в неплатежоспособност пред българския съд. Така че тук може да се търси наказателна отговорност, административна отговорност, имуществена отговорност и поех ангажимент да координирам действията на институциите всичко това да се случи и хората да получат това, което справедливо са си заработили.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2017: Цветан Енчев, ДПС
Избори 2017: Цветан Енчев, ДПС
Китайци искат да строят завод за влакове у нас
Китайци искат да строят завод за влакове у нас