НОВИНИ

​Онлайн платформа призовава младите хора да гласуват на евроизборите

Онлайн платформа призовава младите хора да гласуват на предстоящите европейски избори по нетрадиционен начин. Създадена от Европейския парламент, платформата е вид трибуна, от която всеки може да сподели защо е важно да идем до урните през май догодина. На миналите европейски парламентарни избори са гласували около 35% от българите, а 30 на сто от тях са били младежи.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
22:44, 05.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Този път ние ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим.

С тези думи сайтът "Този път ще гласувам" призовава потребители да се регистрират. След регистрация те могат да отправят видео или текстово послание към своите последователи в социалните мрежи. И така да ги поведат по пътя към промяната.

Платформата генерира линк с посланието и призив да се включат повече хора. Думите на 27-годишния Янислав вече са накарали 35 души да се регистрират.

Янислав Илиев: С решенията, които взимаме днес променяме бъдещето на Европа.

Защото, по думите му, ако не го направим ние, някой друг ще го направи. Ако цитираме бившия американски президент Барак Обама, същото послание ще звучи така:

Теодор Стойчев - ръководител на бюрото на ЕП в България: Вие не оставяте вашата баба да избира вашия плейлист, когато пускате музика, а в същото време я оставяте тя да избира бъдещето ви. Както беше и по време на гласуването за Брекзит по-възрастното поколение реши съдбата на младите хора, които бяха "за" оставане в Европейския съюз, но не гласуваха.

Привърженик на идеята е и певицата Поли Генова.

Поли Генова - певица: В момента, в който навърших пълнолетие нямах търпение да гласувам. Смятам, че всеки трябва да има позиция в живота си. Затова гласувайте!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Неделчев е носител на Наградата за хуманитаристика Богдан Богданов
Михаил Неделчев е носител на Наградата за хуманитаристика "Богдан Богданов"
​Сигнал за измряла риба във водоем край Поморие
​Сигнал за измряла риба във водоем край Поморие