НОВИНИ

Патриотите се събраха на коалиционен съвет, Волен Сидеров не присъства

Обединените патриоти решават на коалиционен съвет исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, за която настояват майките на деца с увреждания. Срещата продължава и в този момент - вижте повече от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
15:46, 23.10.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

В сградата на бившия Партиен дом вече повече от час заседава коалиционният съвет на Обединените патриоти. На него обаче не присъства един от тримата партийни лидери - лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Преди малко той написа във Фейсбук, че не е логично да присъства на този Коалиционен съвет, тъй като от НФСБ са снели политическото си доверие от него като лидер на парламентарната група на Обединените патриоти. ВМРО пък е запазило мълчание и така се е съгласило с позицията на НФСБ.

Очакваме след това заседание какво ще кажат Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

По-рано днес Валери Симеонов направи извънредно изявление в МС, в което призова да не се провежда насроченият за утре контрапротест в негова защита. Той каза, че е достатъчно уверен и убеден в това, което прави и няма нужда от такъв контрапротест и да се използва уличен натиск.

Ето какво казаха Валери Симеонов и Красимир Каракачанов по-рано днес.

Валери Симеонов, вицепремиер: При наличие на решение на ОП да издигне мен като вицепремиер, трябва да има съответното решение, че ме оттегля. Не мисля, че моята фигура е кой знае каква значима, но от друга страна по никакъв начин не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - от долу, от горе, от лево, от десно. Аз си имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя и ще твърдя, че казвам истината и ще продължавам занапред. И няма повече какво да добавя.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Една година и половина се правих на синя каска. Опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. Оттук нататък губим много време. Ние вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в програмата. Говорим, "Обединени патриоти", по темата с нелегалната имиграция, по темата с битовата циганска престъпност, има и още други неща. Вместо да се занимаваме с това, година и половина се занимавам с глупости. Аз повече ролята на синя каска няма да играя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Над 45 000 мигранти са влезли в Испания по море тази година
ООН: Над 45 000 мигранти са влезли в Испания по море тази година
Пешеходец загина при катастрофа във Варна
Пешеходец загина при катастрофа във Варна