НОВИНИ

Опасен пътен участък край Елин Пелин

16 общини в област София са информирали областната управа, че имат проблеми с инфраструктурата, която е част от Републиканската пътна мрежа. Това стана ясно от документите, показани днес от областния управител на София област. Една от тях е Елин Пелин - единствената община в страната, през която преминават две магистрали и е притегателно място за български и чуждестранни инвеститори. Четири участъка в общината, поддържани от Агенцията за пътна инфраструктура, се нуждаят от спешен ремонт. Наш екип видя състоянието на един от тях.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:18, 28.08.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Едва ли някой би повярвал, че участъкът между село Елешница и местността Жерково в община Елин Пелин е част от първокласната републиканска пътна мрежа. Пътят е осеян с дълбоки дупки и преминаването през него е почти невъзможно.

Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин: От две години имаме разговори с АПИ и те ни уверяват, че тече процедура за избор на изпълнител, което не знаем кога ще се случи. Доколкото зная той не е ремонтиран откакто е създаден и мисля, че това е нещо, което е много необходимо.

По документи пътят се води затворен за движение, но все още се използва от местните хора.

- Пътят е много зле... Първокласен - сами виждате какво е. Колата постоянно ми се чупи.

По участъка преминават училищни автобуси и автомобили от социалния патронаж, които доставят храна на десетки нуждаещи се хора.

Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин: Пътят е в такова състояние, че за радост не могат да станат ПТП-та, тъй като скоростта, с която може да се движи един автомобил е не повече от 10-15 километра, но от друга страна поддръжката на автомобилите е много тежка - наистина се чупят.

Добрата локация на общината я прави привлекателна за инвеститори.

Две магистрали преминават през община Елин Пелин. Районът се е превърнал във важен логистичен център.

Писмо с подписите на представители на 33 фирми с многомилионен оборот е изпратил кметът до премиера Борисов и ресорните министри. Призивът е да бъде увеличена инвестицията в пътната инфраструктура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана
Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана
Сериозни разминавания в документите и изпълнението на ремонта по пътя край Своге
Сериозни разминавания в документите и изпълнението на ремонта по пътя край Своге