НОВИНИ

Опашки на "Кулата" заради новия охранителен регламент

Заради новата европейска директива вече щателно се проверяват всички преминаващи на граничния пункт "Кулата".

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 08.04.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Досега европейската директива касаеше само външните граници на Евросъюза. Заради повишената терористичната заплаха обаче от вчера мярката влезе в сила и всички влизащи в съответната страна се проверяват в базата данни на Шенгенската информационна система. Засилените проверки не създадоха сериозни проблеми на най-натоварения граничен пункт у нас през днешния ден „Кулата-Промахон", поне за леките коли. И от двете страни на границата нямаше опашки от автомобили.

Пътуващите преминаваха през граничните трасета за не повече от 30 минути. При тировете обаче около обяд се образува 6-7 километрова колона на вход към България.

"Днеска се движи опашката щом за три часа четири минават е добре. По принцип е 6-7 часа, което е при положение, че сме вътрешна граница. Проверяват лични карти граничните полицаи и талоните, митничарите също изискват същите документи. Нападжиите също изискват същите документи. На три места едни и същи документи не знам за какво е това?", споделя преминаващ.

„Това са нормални неща, които ги прилагат редовно на границата специално в България, по Европа не е така. Това е много проблемно тука при нас. Проблем с НАП, проверка на стока, митница", казват чакащи.

Някои хора дори предприеха по-рано пътуване заради очакваните опашки по граничните пунктове около Великденските празници.

„Бях по Гърция и сега се прибирам за празниците по от рано, щото после ще чакаме повече", споделя пътуващ.

От Гранична полиция призовават хората да бъдат търпеливи при влизане в страна от Европейския съюз и да предвидят повече време за пътуването си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци на предизборна проява на Марин льо Пен
Сблъсъци на предизборна проява на Марин льо Пен
Крадци пребиха 70-годишна русенка
Крадци пребиха 70-годишна русенка