НОВИНИ

Опашки за руски паспорти се извиха пред миграционната служба в Донецк

Жители на самопровъзгласилата се Донецка Народна република в Източна Украйна започнаха да подават документи за руски паспорти. Процедурата е опростена след указ на президента на Русия Владимир Путин - решение, критикувано от Киев и Европейския съюз.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:17, 03.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Опашки от хора се извиха пред миграционната служба на Донецката сепаратистка република в източна Украйна. Всички те искат руско гражданство. Документите са попълнени на руски или украински език.

Игор Захаревич, жител на Донецк: Това е много радостно събитие за нас, защото е много очаквано събитие за нас.
Вера Черепанина, жител на Донецк: Опашката е от пет сутринта.
Руският паспорт за мен значи много,искам да пътувам свободно до Русия, да мога да работя там официално, сподели друг гражданин.
;

Приетите заявления ще бъдат разгледани в Ростовска област на Руската федерация в срок до три месеца. В руския град Новошахтинск, на 20 километра от границата със сепаратистките райони вече получиха първите документи и от Луганск.

На 24 април, президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, който позволява на постоянни жители на части от Донецка и Луганска области в Украйна да получат руско гражданство с опростена процедура.Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски заяви, че това няма да улесни уреждането на спорните въпроси между Киев и Москва. Европейският съюз обвини Кремъл, че изостря напрежението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследващи от САЩ и Европа разбиха интернет платформа за нелегална търговия
Разследващи от САЩ и Европа разбиха интернет платформа за нелегална търговия
Гигинският манастир с дълг от 395 хил. лв. към фалиралата КТБ
Гигинският манастир с дълг от 395 хил. лв. към фалиралата КТБ