НОВИНИ

Опасна детска площадка в столицата

За опасна детска площадка в столичния квартал Изток ни сигнализираха зрители в рубриката ни Mynews. Съоръжението се намира непосредствено до 119-то училище. В неделя дете е паднало от счупената пързалка. След подадения от БНТ сигнал съоръжението вече е поправено от общината. Повече по темата от Мая Димитрова.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:40, 04.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Това е дупката, през която пада детето по време на игра. Пързалката има липсващи плоскости и в другия си край. Това не е първият подобен инцидент, разказаха ни хора от квартала.

Надя Колева - жител на квартала: И през седмицата падна едно, но без така видими поражения, и миналата седмица пак едно падна там, много често падат там, те го направиха, но ето пак отново го разбиха и е много опасно. Вървят по тунелчето и без да се съобразят - в дупката.

От общината твърдят, че редовно подменят липсващите части, но много скоро след това те отново са счупвани. Изразиха съжаление за падналото дете.

арх. Павлета Беловска - зам. кмет на район "Изгрев": Поставяме тези табели, че съоръжението е опасно, и съответно е пострадало, за което искрено съжаляваме, но просто всяка една повреда изисква своето технологично време за реакция.
- Вчера имало ли е такива ленти?
- Вчера мисля, че не.

Последната поправка на пързалката е била през април. През юни граждани сигнализират за липсващите дъски. Докато екипът ни беше на място, пристигнаха майстори.

Атанас Рангелов - служител в район "Изгрев"
- Нас не ни мързи, ние ще правим, те ще чупят и така ще бъде.
- Това здраво ли е?
- Това е шперплат. пресован, водоустойчив, много здрав.
- На колко килограма издържа?
- 120-30 кг. могат да се качат без проблем, но ако рипне и да рипа пак не може да го счупи.

Пързалката бе поправена. До следващия път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден интерес към кораба Радецки
Рекорден интерес към кораба "Радецки"
Проверяват заведенията край морето
Проверяват заведенията край морето