COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Опасна мрежа за трафик на хора разбита в Италия

Италианската полиция разби опасна и силно разклонена престъпна мрежа за трафик на мигранти, като арестува 38 души в десетина градове в страната, предадоха ДПА, Ройтерс и ТАСС. цитирайки италианската агенция АНСА.

от БТА
18:04, 04.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
опасна мрежа трафик хора разбита италия

25 от задържаните са еритрейци, 12 са етиопци и един италианец. Смята се, че те са прехвърлили нелегално хиляди мигранти в Европа.
В Рим е открит центърът за финансови операции на групата и в него са конфискувани 526 000 евро и 25 000 долара кеш, както и списък с мигранти.
Арестите станаха възможни в резултат на голямо разследване на прокуратурата в сицилианския град Палермо, предприето по данни на информатор - бивш трафикант на хора, който започнал да сътрудничи на полицията след ареста си през 2014 г. Той е първият бивш "оператор" от този престъпен бизнес, преминал на страната на властите, се казва в полицейското съобщение. Назовава се и името му - Нуредин Ата Уехабреби.
Информаторът разказал, между другото, че мигранти, които на били в състояние да пратят на трафикантите за пътуването си, били предавани на египтяни, които ги убивали, за да им вземат органите, продавайки ги в Египет за по 15 000 долара, отбелязва ДПА.
В хода на разследването били разкрити механизмите за прехвърляне на хора - не само по море, но и чрез оформяне на фалшиви документи въз основа на изискването за съединяване на семейства.
Арестуваните са обвинени в членство в организирана престъпна групировка, осъществяване на нелегална миграция, незаконни финансови операции и паралелен наркотрафик. Групировката е оперирала в Северна Африка и на италианска територия с активни клетки в Агридженто, Палермо и Рим, както и в няколко неназовани европейски страни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пчелари осуетиха пръскането срещу комари в Гоце Делчев
Пчелари осуетиха пръскането срещу комари в Гоце Делчев
НВИМ отбелязва своята стогодишнина с уникална изложба и Ден на отворените врати
НВИМ отбелязва своята стогодишнина с уникална изложба и Ден на отворените врати