Опасни изсъхнали дървета на спирка "Вишнева" в квартал "Лозенец" застрашават живота на минувачите. За това ни сигнализираха зрители на БНТ 2.

София

Спирката на трамвай номер 10 в горичката между площад "Журналист" и Семинарията на пръв поглед изглежда едно безопасно място, единствено защото някой от пешеходците е решил да махне предупредителните ленти, които забраняват минаването покрай тези изсъхнали дървета. Част от клоните им вече са паднали, а за останалите това е въпрос на време. Георги от дълги години се грижи трамвайните релси в този участък да бъда чисти.

Георги Ангелов - "Трансенерго и релсов път": "Преди два дни имаше заграждения, но днес, като дойдех, ги нямаше. Когато минават хора от тук ги предупреждам, че дърветата се опасни за тяхното преминаване."

Проблемът с изсъхналите дървета в София става все по-сериозен, след като имаше няколко тежки инциденти с минувачи. От Столичната община ни казаха, че до края на седмицата ще бъдат премахнати всички опасни дървета, а причината за забавянето е че при подобен тип процедури се изисква специална техника.