НОВИНИ

Опасни шахти по новото „Банско шосе“

Канализационните шахти по новоремонтираното „Банско шосе“ са предпоставка за катастрофи. За това алармират потърпевши зрители на БНТ 2. Шосето е един от основните пътища, които свързват София с Банкя и е било открито на 3 ноември.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
20:40, 11.11.2016
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

При ремонта са подменени и старите канализационни шахти с нови, направени по олекотен модел. Иво Стоянов всеки ден пътува за работа по „Банско шосе“.

Иво Стоянов
"Аз вечерта се прибирах по посока Банкя, беше тъмно. И тъкмо се радвах на хубавият асфалт, на новият път. Изведнъж срещу мен се насочи джип, който, всъщност пред мен имаше автобус, първо джипът удари автобуса. След това аз, доколкото можах, отбих надясно и ме удари странично. Иначе челно щяхме да се ударим. След което джипа се преобърна няколко пъти и спря в полето. След като слязохме и видяхме за какво става въпрос, се оказа, че една от шахтите по пътя се е отворила."

В пътнотранспортното произшествие участват три превозни средства и като по чудо няма жертви.

Димитър Яръмов
"Чух много силен удар. Мислех, че съм се ударил в нещо на пътя, но не знаех в какво, нямаше нещо в което да съм се ударил. Оттам изгубих управление на автомобила. Валеше малко дъжд, пътят беше мокър и автомобилът вървеше на където той си прецени."

Според застрахователите щетите са огромни. В най-тежко пострадалата кола пътува семейство с две малки деца.

Мирослава Иванова
"Бяхме с колани и столчета - това спаси животът на всички. Живеем втори живот от тогава - по чудо оцеляхме."
Иво Стоянов
"За мене големият шок беше, на следващата вечер, когато минавах през същото място и пред мене в насрещното платно имаше три коли, първата кола мина и отвори шахтата. Просто от тежестта си. Шахтата се отвори капака, искри излязоха. След което аз обърнах, върнах си и видях, че отново капакът е на два метра от дупката."

Потърсихме за проблема и кмета на район Банкя. В Общината ни обясниха, че вече са разпоредили проверка заради множество получени сигнали.

Рангел Марков - кмет на район "Банкя"
"Два пъти съм подавал сигнал към фирмата изпълнител на ремонта на този участък и два пъти те реагират, като последния път беше вчера, като са поставени нови болтове, които установихме, че към днешна дата са налични."

Въпреки това, когато минава тежък камион или автобус, капаците отново се поместват. Кметът на района обясни, че ще продължи с наблюдението и ще уведоми агенция "Пътна инфраструктура", защото те са поръчител на ремонта и могат да предприемат мерки, ако новият път не отговоря на нормативните изисквания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
75 блока в Стара Загора са със стартирали дейности по програмата за саниране
75 блока в Стара Загора са със стартирали дейности по програмата за саниране
Семейството на По света и у нас се увеличи
Семейството на "По света и у нас" се увеличи