НОВИНИ

Опасни участъци с изтрита маркировка по пътищата в Русенско

Четири са опасните пътни участъци в Русенско, на които е изтрита пътната маркировка и липсват указателни табели, сочи проучване на Пътна полиция. Заради лошата сигнализация на някои места са станали катастрофи през тъмната част от денонощието. В други конфликтни точки високите треви и храсти край пътя пречат на видимостта и допълнително усложняват ситуацията.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
07:23, 04.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Милен Йорданов е шофьор от повече от 25 години. Казва, че е навъртял над 2 милиона километра. Работи непосредствено до едно от най-опасните кръстовища по пътя за Варна, където има концентрация на тежки пътни произшествия.

Милен Йорданов: Наистина много често се случват произшествия на това кръстовище... - неспазени предимства, със силна скорост се движат автомобилите...

Останалите опасни места са по пътя за Велико Търново. Най-много кастастрофи стават в района на т.нар. кръгово кръстовище преди моста над река Янтра и на 9-тия и 12-тия километър от Русе.

Стилян Станев - ст. инспектор в „Пътна полиция”-Русе: Освен лошата пътна настилка, е лошо състоянието и на останалите елементи от пътното платно-говорим за маркировка, говорим за възстановявене на знаци, говорим за инфраструктурата отстрани на пътя, говорим за храсти и дървета.

От пътното управление в Русе ще заделят средства за възстановяване на сигнализацията и за ремонт на отводнителните канавки.

Ростислав Стефанов - директор на Областно пътно управление-Русе: В опасните участъци, които са в завои, започна изсичането на храсти и премахването на дървета.

От пътното управление поясниха, че новата маркировка ще се прави със специална, устойчива боя, а осовите линии по платното ще бъдат по-широки и ще се виждат добре и нощно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осуетиха терористично нападение срещу консулството на САЩ в Джеда
Осуетиха терористично нападение срещу консулството на САЩ в Джеда
Най-големият наркоарест в историята на Нова Зеландия
Най-големият наркоарест в историята на Нова Зеландия