НОВИНИ

Оперираха по спешност пребития мъж в Смолян

27-годишният Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, е опериран по спешност тази нощ. Младият мъж е имал хематом в мозъка. Роднини вече организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства, тъй като мъжът не е здравно осигурен.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
22:15, 09.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
оперираха спешност пребития мъж смолян

Георги Кадиев е настанен в клиниката по неврология в пловдивската болница „Свети Георги". Състоянието му остава тежко, но показателите му след операцията са стабилни. Той е с фрактура на черепа и с второ счупване на базата на черепа. До него неотлъчно е майка му Мария.

Мария Камбурова - майка на Георги: Искам да кажа, че по спешност е приет за операция, сега е в критично състояние и се борим за живота му.

Смолянчанинът не е здравноосигурен. Дължи 1200 лева. Роднините му са притеснени как ще покрият всички разходи по престоя в болницата.

Филип Камбуров, брат на Георги: Лечението, което следва след изписването му в болницата е доста по-скъпо. За него ще ни трябват основно средствата. Всяка помощ е добре дошла.

Скандалът в Смолян е криминален случай, а не на етническа основа, обявиха от полицията. Боят в двора на строителния техникум в родопския град първоначално бил предизвикан от пострадалия, смята прокуратурата. Двамата му опоненти си тръгнали, но по-късно се върнали с дървени колове и го пребили.

Филип Камбуров, брат на Георги: Начинът не става с насилие.Трябва да се намери нормална среда, в която да живеем без насилие, без притеснение и без страх.

Снощи районният съд в Смолян остави за постоянно в ареста двамата нападатели. Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост. В защита на Георги вчера десетки смолянчани се събраха на мирно протестно бдение. На протеста тази вечер в Асеновградчани също се обявиха в подкрепа на младия мъж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордни температури в Сърбия
Рекордни температури в Сърбия
За първи път връчиха детска национална Вазова награда
За първи път връчиха детска национална Вазова награда