НОВИНИ

Оперни певци по оперетните петолиния

Едни от най-добрите съвременни български оперни певци попаднаха в страната на оперетата. Идеята за музикалното изпитание е на артистичния директор на Моцартовите празници Христина Ангелакова. По нейно лично хрумване едни от най-обичаните оперни солисти се разходиха по оперетните петолиния. Сполучлива ли беше тази разходка, разказват Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
10:40, 15.07.2017
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Христина Ангелакова обича да предизвиква своите колеги, като ги кара да погледнат себе си в едно необичайно професионално огледало. Признава си, че зад концерта стои не малка доза лично любопитство

Христина Ангелакова: Най-големите ни оперни певци или поне една част от тях са по оперетните петолиния. Аз искам да видя Габриела Георгиева и Йоанна Железчева, които за мене могат да извадят шпагите и да направят един дуел кой е по-добър, но и двете са страхотни наши сопрани драматични така че тяхното участие ме прави мене щастлива.
Габриела Георгиева: Христина Ангелакова винаги излиза с много интересни идеи и това ни провокира по един или по друг начин. Не знам дали бих участвала в цял спектакъл и дали би проявил някой интерес към участието ми в спектакъл оперетен, но по принцип за мен беше интересно. Музиката е прекрасна, заредена с много енергия, много шампанско, много настроение, любов.

Сред певците е и Михаил Михайлов - българският тенор, който тази година е в селекцията на Пласидо Доминго за неговия конкурс "Опералиа". Специален гост на концерта беше и една от най-добрите световни изпълнителки на акордеон - Ксения Сидорова.

Ксения Сидорова: Опитвам се да свиря на акордеона и да гледам на него само като на класически инструмент. Понякога свиря и с поп музиканти като Стинг или Дзукеро, но това е само за забавление. Основно свиря със симфонични оркестри като солист, изпълнявам и камерна музика. Вярвам, че акордеонът носи нещо ново на концертната сцена и може да предложи много.

Звездите на съвременната ни опера заблестяха с блясъка на оперетата. И публиката не остана равнодушна към искрящото настроение, което артистите ѝ подариха от сцената.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е искал да каже Левски с думата Народе?
Какво е искал да каже Левски с думата "Народе"?
Световно известни изпълнители ще се качат на сцената на МТВ във Варна
Световно известни изпълнители ще се качат на сцената на МТВ във Варна