НОВИНИ

Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации срещу Николас Мадуро днес. В обръщение в социалните мрежи, той заяви, че протестиращи ще има и днес по улиците на цяла Венецуела.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
07:44, 01.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Това стана ден след най-дръзкия му опит досега да привлече армията на своя страна. Вчера Гуайдо се обърна към военните с призив да излязат на улицата и да сложат край на узурпацията на властта от Мадуро. Стигна се до сблъсъци, при които в столицата Каракас бяха ранени 70 души. По думите на Гуайдо от тази сутрин, протестните акции са показали, че въоръжените сили не подкрепят Мадуро.

;

Междувременно американският президент Тръмп обвини Куба, че провежда военни операции във Венецуела в подкрепа на Мадуро и заплаши - ако те не спрат - да наложи тежки санкции на Хавана. България подкрепя венецуелския народ в неговия стремеж за активна гражданска позиция срещу диктатурата и насилието - се казва в позиция на външното ни министерство. София е за мирно решение на кризата, плавен преход към легитимна, демократично установена власт и за провеждане на свободни и прозрачни президентски избори във Венецуела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Япония започна ерата на император Нарухито
В Япония започна ерата на император Нарухито
На 1-ви май отбелязваме Международния ден на труда
На 1-ви май отбелязваме Международния ден на труда