НОВИНИ

Оправдаха съдия за натиск върху прокурор

Варненският съдия Светлозар Георгиев беше оправдан по делото за натиск върху прокурор. Според съдебния състав - обвинението не е доказано.

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 12.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Процесът приключи по съкратена процедура в едно заседание, без разпит на свидетели. Прокуратурата твърди, че в поредица от срещи Георгиев е убеждавал прокурор Здравка Задгорска да прекрати разследване срещу бивш полицай, който по невнимание бил забравил ловната си пушка на капака на колата. По делото има срс-та, за които стана ясно, че са разрешени по друг повод - заради подозрения, свързани с разглеждането на делото срещу Веселин Марешки, по което Георгиев беше съдия докладчик. Прокуратурата заяви, че ще атакува оправдателната присъда пред горната инстанция.

Ивайло Занев - прокурор по делото: "Само едно мога да кажа, че няма да спра да се боря с подобни уродливи явления в българската магистратура, а именно - да се оказва недопустим натиск върху магистрати, като биват привиквани, за да им се указва по какъв начин да решават своите дела. Ако искаме да сме нормална, функционираща демократична държава подобни дейния трябва да се наказват, а
Светлозар Георгиев - съдия в Окръжен съд във Варна: "Чувствам се дълбоко обиден и омерзен от всичко това, което ми се случи, че трябваше да се явявам пред съда в качеството на подсъдим. Като приключи делото ще ви дам отговор на всички въпроси".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя край Костинброд
Пожар горя край Костинброд
Реставрират 64 картини след проверките в галерия „Квадрат 500“
Реставрират 64 картини след проверките в галерия „Квадрат 500“