Оранжев код за обилни валежи в цялата страна с изключение на област Видин, където е в сила по-ниската степен на предупреждение. Според прогнозата на синоптиците количеството на валежите на места ще достигне до 50 литра на квадратен метър. Остава в сила частичното бедствено положение в област Хасково, където след дъжда инфраструктурата е сериозно засегната. За последното денонощие в Русе са паднали над 20 литра дъжд. Обстановката е нормална, постоянно се наблюдават реките и язовирите, които за сега са далеч от критичните нива.

Пловдив

Паднало дърво причини сериозни щети на две таксита в Пловдив. Инцидентът стана на една от най-натоварените улици тази сутрин в квартал "Кършиака". В такситата са били само шофьорите. Падналото дърво е попречило на единия от тях да излезе от автомобила. Наложило се е екипи на пожарната да се намелят. При ницидента за щастие няма пострадали, тъй като в района има много търговски обекти. Според живеещи в района дървото е старо и преди са подавани сигнали за състоянието му. По думите им най-вероятната причина е проливният дъжд от последното денонощие. На повече от 30 сигнала са реалгирали екипите на пловдивската пожарна служба. Обстановката е спокойна в областта, увериха от там. Сигналите са за наводнени подлези и приземни етажи само в град Пловдив.

Най-много валежи в пловдвиска област е имало тази нощ в Първомай, Пловдив и Съединение съобщиха от областния щаб за справяне с кризисни ситуации. Аномалията във времето е най-показателна в Хисаря, където в момента е слънчево.